Ville – B

vem ar det
Det är Ville Keränen. Han är 31 år och han bor i Göteborg, men han är född i Finland. Han talar tre språk, finska, engelska och svenska. Han spelar handboll och tennis men han tycker inte om att simma. Han tycker om pasta och köttbullar och han dricker gärna kaffe men inte rosévin. Han röker inte.
Ville är sambo med Anne. Hon är 27 år. Ville älskar Anne och hon älskar också honom. De ska gifta sig snart. Hon är gravid. Snart blir Anne och Ville föräldrar. De bor i en trerumslägenhet.
Ville är säljare i Göteborg och han trivs bra med och på jobbet. Han kör en Toyota.

tagCloud

FRÅGOR till texten om Ville Keränen
1. Varifrån kommer Ville?
2. Vad tycker han om att göra på fritiden?
3. Var studerar han?
4. Var bor han?
5. Vilken bil har han?
6. Vem är Anne?
7. Hur gammal är Anne?
8. Vilken mat tycker Ville om?
9. Hur bor Ville?
10. Är Ville förälder?
11. Är Ville gift?
12. Bor han ensam?
13. Är han 27 år?
14. Röker han?
15. Tycker han om vin?
16. Hur många språk kan Ville?

EN / ETT eller BESTÄMD FORM eller PRONOMEN – VAD PASSAR ?
Jag känner ……………………………………… (man). ………………………………….heter Oskar och ………………………………….är inte gift. Han bor i ………………………………….(stad). ………………………………….ligger nära Stockholm. ………………………………….är inte stor men det finns ………………………………….(kyrka), ………………………………….(skola) och ………………………………….(fabrik).
Det finns också ………………………………….(park) och ………………………………….(bro) i centrum.
Stadens ………………………………….(kyrka) är ganska modern. ………………………………….(kyrka) är ganska stor och ………………………………….(kyrka) är mycket vacker inne. ………………………………….(skola) har många klasser. ………………………………….(skola) är stor. ………………………………….(skola) ligger nära ………………………………….(kyrka). Mellan ………………………………….(park) och ………………………………….(fabrik) är stadens ………………………………….(bro). ………………………………….är jättegammal och smal.
I ………………………………….(park) finns det många blommor. ………………………………….är vackra våren och sommaren. På hösten är träden i ………………………………….(park) också vackra.

Klicka på bilden om du vill se rätt svar och läsa lite om Obestämd form – Bestämd form – Pronomen!
Jag känner en man

Jag känner en man

Annonser